Nationaal Programma Groningen

Nationaal Programma Groningen stelt de komende tien jaar zo’n 11 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van de subsidieregeling Loket Leefbaarheid. Jaarlijks € 850.000, in het aardbevingsgebied en jaarlijks € 300.000, buiten het aardbevingsgebied.

Groninger Dorpen (Loket Leefbaarheid)

Groninger Dorpen is het eerste aanspreekpunt van het Loket. Wil je weten of jouw project kans maakt op een bijdrage? Heb je hulp of advies nodig bij het ontwikkelen van je project? Groninger Dorpen is te bereiken via 050-3050211 of info@loketleefbaarheid.nl. Projecten tot € 1.000, beoordeelt een werkgroep van Groninger Dorpen en worden daardoor vrij snel afgehandeld. Projecten boven dit bedrag worden maandelijks beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie.

Onafhankelijke beoordelingscommissie

De beoordelingscommissie bestaat uit een medewerker van provincie Groningen, 2 inwoners en als voorzitter Marlous Buist-Werkman.

Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Een aanvraag moet worden ingediend bij het eLoket van SNN. Het SNN doet een eerste beoordeling van de aanvraag (compleetheidstoets). Vervolgens worden de aanvragen door de onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeeld. Na goedkeuren of afwijzen van de aanvraag verzorgt het SNN de verdere administratieve afhandeling.