Loket Leefbaarheid ondersteunt gezamenlijke plannen van inwoners in de provincie Groningen. Inwoners van Groningen kunnen maximaal € 10.000,– aanvragen voor hun leefbaarheidsinitiatief. Groninger Dorpen is het eerste aanspreekpunt van het Loket. De adviseurs van Groninger Dorpen ondersteunen bij het doen van een aanvraag of bieden hulp of advies bij het ontwikkelen van het project. Aanvragers doen hun aanvraag online via het eLoket van SNN. De aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie.

De onafhankelijke beoordelingscommissie, met als voorzitter Siem Jansen (directeur van Nationaal Programma Groningen), bestaat uit een medewerker van de provincie Groningen en twee inwoners.

Nationaal Programma Groningen heeft voor tien jaar zo’n 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de subsidieregeling Loket Leefbaarheid.

Voor de beoordelingscommissie van het Loket Leefbaarheid zoekt Groninger Dorpen een nieuw lid

Wil jij meehelpen om de leefbaarheid in Groningen te verbeteren? Word dan lid van onze beoordelingscommissie! Als lid van de beoordelingscommissie krijg je een prachtige inkijk in allerlei maatschappelijke initiatieven en kun je je netwerk en ervaring inzetten om de leefbaarheid in Groningen te vergroten.

Als beoordelingscommissielid bestaan je taken en verantwoordelijkheden uit:

  • het online lezen en beoordelen van subsidieaanvragen op basis van de subsidieregeling;
  • het deelnemen aan ongeveer 12 vergaderingen en bijeenkomsten per jaar, waaronder de beoordelingscommissievergaderingen (op vrijdagochtend in Ten Boer), openingen en projectbezoeken;

Profiel beoordelingscommissielid:

  • Je woont in de provincie Groningen, hebt een groot netwerk en bent maatschappelijk betrokken.
  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de regio, je weet wat er speelt.
  • Je beschikt over communicatieve, adviserende en digitale vaardigheden en bent in staat om subsidieaanvragen en bijbehorende begrotingen op inhoud te beoordelen.

Wat bieden wij?

Als lid van de beoordelingscommissie vervul je een functie op vrijwillige basis. Wij bieden een vrijwilligersvergoeding.

Functie

Leden van de beoordelingscommissie worden benoemd voor een periode van 3 jaar.

Meer informatie of solliciteren?

Neem voor meer informatie contact op met Nienke Vellema, adviseur bij Groninger Dorpen, telefoon 050-3050211 of n.vellema@groningerdorpen.nl. Sollicitaties, bestaande uit een motivatiebrief en cv, ontvangen wij graag per e-mail: info@loketleefbaarheid.nl t.a.v. Nienke Vellema. Solliciteren kan t/m 20 oktober 2022.