Iedereen met een bewonersinitiatief die bijdraagt aan de leefbaarheid in de Provincie Groningen, kan een aanvraag doen bij Loket Leefbaarheid. Groninger Dorpen is de koepel voor buurt- en dorpshuizen: Loket Leefbaarheid is een project die wordt ondersteund door Nationaal Programma Groningen. Groninger Dorpen is ingehuurd om de aanvragers te ondersteunen en wij helpen je dan ook graag om je aanvraag zo kansrijk mogelijk te maken. Heb jij een idee voor jouw buurt of dorp? En ben je opzoek naar tips en geld? Neem dan contact op.

 Je kan ondersteuning krijgen bij het invullen van de aanvraag voor Loket Leefbaarheid via info@loketleefbaarheid.nl of bel naar 050-305 02 11


Hoe doe je een aanvraag en waar moet je opletten?

 1. Neem contact op met Groninger Dorpen en maak een zakelijk account aan via Inloggen – eLoket SNN
 2. Kies de regeling Loket Leefbaarheid binnen het aardbevingsgebied of buiten het aardbevingsgebied.
 3. Vul zo concreet en duidelijk mogelijk het formulier in. Denk hierbij aan draagvlak, samenwerkingen en de toevoeging aan de leefbaarheid van je dorp/omgeving.
 4. Je kan ons toegang geven tot het inzien van de aanvraag zodat we op afstand advies kunnen geven. Dit kan je doen door rechts in de tabel op toegang te klikken en een uitnodiging aan te maken met het e-mailadres info@loketleefbaarheid.nl
 5. Upload de begroting + een sluitend dekkingsplan in de bijlage. Je kan een voorbeeld begroting downloaden via Praktisch – Loket Leefbaarheid bij downloads. Wij adviseren om deze voorbeeldbegroting te gebruiken en om altijd je begroting te laten checken door je contactpersoon van Loket Leefbaarheid (Groninger Dorpen)
 6. Upload de de-minimisverklaring in de bijlage. De de-minimisverklaring is een verplichte bijlage en kan ook gedownload worden via deze link Praktisch – Loket Leefbaarheid
 7. Laat je contactpersoon de laatste check doen voordat je de aanvraag indient. Denk hierbij vooral aan de begroting + het dekkingsplan om vertraging te voorkomen.
 8. Zorg dat de aanvraag minimaal 1,5 week voor de beoordelingsvergadering is ingediend. Er kunnen max. 30 aanvragen per beoordelingsvergadering in behandeling genomen worden. Elke maand is er een beoordelingsvergadering. De exacte data kun je vinden op www.loketleefbaarheid.nl


Waar kan je een aanvraag voor doen bij Loket
Leefbaarheid?

 1. Voor een project die bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp kan je max. 80% van de totale begroting tot aan €10.000,- ontvangen.
 2. Voor een evenement dat bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp kan je max. 25% van de totale begroting tot aan €10.000,- ontvangen.
 3. Voor professionele ondersteuning bij het maken OF uitvoeren van jouw plan kan je max. 80% van de totale begroting tot aan €10.000,- ontvangen.