Bij de openluchtgalerie KIEK!, op het groenlandje naast Notweg 18 in Ezinge, is vanaf 12 mei 2024 tot 1 maart 2025 een bijzondere foto-expo te zien zijn met werk van Matty de Vries, beeldend kunstenaar uit Ezinge. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Loket Leefbaarheid, Nationaal Programma Groningen. 

“Bijzonder is de samenhang van het geëxposeerde werk met de weidse, landelijke omgeving. De kleuren, de lichtheid, de luchten en het land zijn op een authentieke wijze terug te zien. Thema is dan ook toepasselijk RUIMTE.

Als bezoeker laat je je meenemen door de mooie kleuren en door de vrolijkheid en humor van haar werk. Je wordt langs de panelen geleid die gezamenlijk een poëtisch verhaal vertellen. Letterlijk, want een aantal van de schilderijen gaat vergezeld van een gedicht. Tegelijkertijd kun je genieten van het uitzicht over het Reitdiepdal en het weidse landschap en even gaan zitten op het ‘bankje van Klaas’. Misschien is er zelfs al iets te zien van de inheemse bloemenstroken die we ingezaaid hebben in samenwerking met de gemeente.

Bijzonder is dat de expo niet alleen voor volwassenen maar zeker ook voor de jongere bezoekers heel interessant is! Op kinder-ooghoogte hangt een kleurige, grappige serie tekeningen, waarin van alles te ontdekken valt!”

De expo is altijd open en vrij toegankelijk.
Lees hier meer over KIEK!