Op zaterdag 11 mei is onder enorme belangstelling de buitengalerie KIEK! met werk van Matty de Vries, beeldend kunstenaar, geopend. Meer dan honderd mensen, Ezingers, vrienden, familie en belangstellenden, woonden de opening bij.

Friedeke Hendriks en Roger Veldman van KIEK! openden de bijeenkomst en heetten iedereen welkom. Een speciaal welkom was er voor wethouder Bé Schollema die op deze stralende dag naar Ezinge was gekomen om de openingshandeling te verrichten, samen met de achtjarige Boris Barow en vijfjarige Esta Hassan, beiden uit Ezinge.

Wethouder Schollema wenste alle Ezingers toe dat zij veel plezier zouden hebben van dit mooie plekje met uitzicht over het Reitdiepdal. Als gemeente heeft zij graag bijgedragen en ze riep iedereen op om dit verder te vertellen en met familie te komen kijken. Daarna knipten wethouder Schollema, Boris en Esta samen het lint door, waarmee de ‘volwassen’ KIEK! én de ‘KinderKIEK!’, werden geopend.

KIEK! én KinderKIEK zijn geopend tot eind maart 2025, dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang. De toegang is vrij. Kom even wandelend of fietsend langs! Of neem plaats op het bankje van Klaas om van het uitzicht te genieten.

Locatie: Groenlandje KIEK! aan de Notweg naast nummer 18 in Ezinge.
Kijk voor meer informatie op www.kiekenmuziek.nl.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Loket Leefbaarheid, Nationaal Programma Groningen.