Sinds september 2019 is Loket Leefbaarheid weer open. Nu gevuld met middelen vanuit het Nationaal Programma Groningen. Na een halfjaar waren er al 200 aanvragen binnen en de bodem van het budget voor het eerste jaar kwam in zicht. Gelukkig is het recent aangevuld en €425.000 extra beschikbaar gesteld voor 2020.

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt gezamenlijke plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt, de voormalige gemeente Winsum, de voormalige gemeente Ten Boer en het deel van Meerstad dat tot 2017 hoorde bij de voormalige gemeente Slochteren.

Er zijn plannen in de maak om de regeling uit te breiden, zodat de rest van de provincie ook aanspraak kan maken op het Loket Leefbaarheid. Daarvoor wordt  dan €150.000 per jaar extra budget beschikbaar gesteld (voor ongeveer 20-30 aanvragen). Zodra aanvragen mogelijk is zullen we daar uiteraard over communiceren.

Groninger Dorpen, voor hulp, advies en ondersteuning bij aanvragen voor Loket Leefbaarheid

Een aanvraag doe je online via het eLoket van SNN. Een onafhankelijke beoordelingscommissie beslist. Groninger Dorpen helpt je graag op weg bij de voorbereiding van een aanvraag. Veel informatie is te vinden op www.loketleefbaarheid.nl, maar aanvullend is er nog meer mogelijk.

We denken graag mee, geven aan wat wel en wat niet past bij Loket Leefbaarheid, hoe en welke informatie je moet aanleveren als bijlage, wat de begrenzing van het gebied is, hoe je draagvlak en samenwerking beschrijft, waar de begroting aan moet voldoen en wanneer je sowieso buiten de boot valt. Ook goed om te weten!

Ook beschikken we bij Groninger Dorpen ook over een actuele fondsenlijst. Handig, voor als jullie nog op zoek zijn naar aanvullende financiering voor het dekken van de kosten.
Mail voor vragen naar info@loketleefbaarheid.nl met een inhoudelijke vraag of een terugbelverzoek.